Milaan Report - Reisverslag uit Wenen, Oostenrijk van Rory Wansing - WaarBenJij.nu Milaan Report - Reisverslag uit Wenen, Oostenrijk van Rory Wansing - WaarBenJij.nu

Milaan Report

Door: Herr Rory

Blijf op de hoogte en volg Rory

14 November 2006 | Oostenrijk, Wenen

ciao tutto

Perché sono stato in Italia, ho pensato che fosse fredda a typ il messaggio intero in italiano. Naturalmente inoltre ho imparato qualcosa mentre ero là :-)

Maar goed nu maar weer terug naar het Nederlands. Is al moeilijk genoeg...
Ben dus sinds maandagavond weer terug in Wenen. En het was me zeker wel weer een weekendje.
Het begon allemaal op de dag dat ik vertrok (donderdag 9/11). Lekker rustig wakker geworden, ontbeten, tasje gepakt etc etc. Nog ff een kopje koffie gedronken in de kroeg naast mn huis met mn laptop erbij. Nog ff chillen en om 12u ben ik maar keer vertrokken. De bus naar busstation vertrekt voor mijn deur, dus kon die zo nemen naar Südbahnhof, maar dan was ik er zo snel en ik had nog zoveel tijd, dus heb de metro maar genomen. Half 1 was ik op station. Bus naar Bratislava zou om 1u gaan, dus had vast mn kaartje opgehaald die ik had gereserveerd. In t begin dacht ik dat ik voor niets een kaartje besteld had, maar toen de bus bij de eerste stop kwam kwamen er al mensen bij en bij de 2e stop zat ie helemaal tot aan de nok vol. Dus daar ging mn rustige plekje alleen. Maar goed was maar voor n uurtje.
Bij het grote busstation van Bratislava stapte ineens iedereen uit en ik zat daar met mn ipod beetje uit t raam te turen. En ja als je ineens iedereen uit ziet stappen, begin je m toch ff te knijpen, dus rory toch maar ff vragen of dit al vliegveld was (zag geen vliegtuigen, maar ja je weet nooit). Maar rory zat nog steeds goed. Eenmaal aangekomen bij vliegveld begon het wachten. Was namelijk om 14.50 op het vliegveld en vloog pas om 18.35. En dat vliegveld is nou niet bepaald schiphol, dus echt entertainment was er niet. Maar ja. Vlucht ging ook netjes op tijd. Natuurlijk eerst allemaal gezeur met vloeistoffen en dus heb ik daaro mn douchegel en mn deo weg kunnen flikkeren. FIJN!! De rest moest ik een plastic zakje en blabla. Allemaal heel moeilijk.
Reis ging voorspoedig en toen ik aankwam stond mark daar te wachten. Snel kaartje gekocht voor bus naar centrum,want vliegtuig komt aan in Bergamo.
En ik had een kamer gereserveerd met 2 verschillende bedden en een prive badkamer. Maar ja op internet ziet het er altijd leuk uit maar eenmaal aangekomen, bleken we dus 1 2pers bed te hebben met een badkamer aan het eind van de gang die je met nog 6 kamers moet delen. Dus we zijn meteen terug gegaan naar de receptie en gezegd dat dit niet eens lijkt op wat we besteld hadden.
Maar die kerel weet natuurlijk niets en dus waren we gedwongen om de eerste nacht samen in 1 bed door te brengen...:(
maar goed moet maar en waren allebei toch kapot van de reis, dus nog best goed geslapen. En na 5 min slapen voelde ik iets op mn rug...daarna weer en sprong ik uit mn bed en deed licht aan en toen liep er een of andere vage tor in mn bed. Dat was helemaal einde de limit zeg maar.
De volgende ochtend kwamen we kamer uit en werden de andere kamers schoongemaakt enzo en we keken ff hoe die andere kamers eruitzagen en die hadden precies wat wij wel wilden, maar niet kregen. Dus begon weer beetje te klagen tegen een, wat ik dacht dat een schoonmaakster was, en toen begon zij ineens allemaal dingen te regelen. Na beetje onderhandelen kregen we een grotere kamer, naast de badkamer, met 2 aparte bedden en een betere TV en er werd ook nog eens 5 euro per nacht van de prijs gehaald. Dus uiteindelijk zijn we toch maar daar gebleven. Hadden die avond al wel naar wat andere hostels gezocht, maar die waren allemaal meer dan 190 euro per nacht per kamer. WHAT THE FUCK! voor een hostal. Niet eens Hilton of zo.
Natuurlijk toen we aankwamen, zijn we meteen centrum ingedoken. Ff checken wat er allemaal te doen is in Milaan op donderdag avond. Was niet veel. Milaan zag er ook niet zo heel mooi uit op eerste gezicht. Groot maar....niets bijzonders. Toen we aankwamen op Corso Como (dé uitgaansplaats van Milaan) konden we de bars op 1 hand tellen en moest je voor 3 van de 5 ook nogeens 20 euro entree betalen. Maar een klein barretje ingedoken en ons eerste pilsje gedronken in milaan. 2 Heineken...12 euro!!! dus dat was ook de laatste keer!
Toen hebben we met zo'n propper gepraat en toen we zeiden dat we uit NL kwamen en net 2 uur in Milaan waren, kregen we VIP behandeling haha en meosten we meelopen en konden we een tent gratis in. Dus dat was wel meegenomen. Zag er van binnen leuk uit. Maar na dat geintje in die andere bar waren we wel beetje bang voor de prijzen. Dus maar aan de bar eerste gevraagd hoe duur een drankje is (cola of bier)...zei hij heel doodleuk..12 EURO!..12 EURO VOOR EEN COLA!!! gaat toch helemaal nergens over???
Dus daar zijn we uiteindelijk ook niet lang gebleven en waren zoiezo moe dus om 1 uur of zo zijn we maar weer terug gegaan. En er stonden ook gewoon voor dat plein gewoon 2 ferrari's praktisch naast elkaar geparkeerd...zegt genoeg over de mensen die daar gaan stappen.
Vrijdag was het siteseeing dag. En letterlijk heel milaan in 1 dag gezien. Alle belangrijke bezienswaardigheden etc hadden we snel gezien. Het was een graadje of 18 met frisse wind, dus was geen zomerweer daar, dat was wel jammer. Natuurlijk ff de dure winkels opgezocht (Gucci, Prada, Louis Vuitton, Armani, Hugo) alles was daar. Maar verder als de etalages zijn we niet gekomen, want dat was ook genoeg. In zo'n winkel lopen nooit meer dan 2 of 3 mensen. EN die worden allemaal begeleid door een verkoper. En toen ik zag dat je een tas (ja lees goed een TAS) kon kopen voor....12.500 euro(!!!) had ik ook geen reden om daar naar binnen te gaan.
Eind van de dag hadden we t gevoel dat we noooooit 4 dagen lang in milaan konden blijven, dus zijn we naar busstation gegaan en gekeken waar we allemaal heenkonden met de bus of trein.
Hebben we een kaartje naar Florence gekocht en zijn we zaterdag hele dag in Florence geweest (+/- 300KM onder milaan, net onder Bologna) WIj om 7.00 de trein gepakt en om 10u waren we in Florence. Dat is wel een mooie en echte italiaanse stad. Met kleine pitoreske straatjes enzo. Natuurlijk ook daar was alles duuuuur!!! Ff terrasje pakken.
1 Salade
1 Water
1 Bier
-------- +
17,00euro

Daar word je op een gegeven moment zooo moe van.
Na paar uurtjes lopen en de toerist uithangen, werd het tijd om ff lekker met een sixpack corona's op een muurtje langs de rivier te gaan zitten en beetje te chillen.
Om 19.15 hadden we weer de trein terug. En t was eigenlijk de planning om daarna nog te gaan stappen, maar we waren allebei best moe en hadden niet zo'n zin om honderden euro's te gaan besteden om beetje te kunnen stappen. Dus maar beetje in hostal tv gekeken, met een fles alcohol en wat chips en zondag heerlijk rustig aan gedaan.
Mijn telefoon is zaterdag avond opgegaan en had natuurlijk oplader niet bij me en dus heb ik geen fotos meer kunnen maken vanaf zaterdag avond. Das wel erg jammer.
Zondagmiddag hebben we het San Siro gezien (stadion van AC Milan en Inter Milan). Helaas de wedstrijd Inter - Roma gemist omdat we in Florence waren, maar stadion was ook wel mooi. Natuurlijk dat was ook weer zwaaaar overpriced. Tour+museum(je moest ook museum betalen om de tour te kunnen doen) was 12,50 p.p.
Zondag avond kwamen we weer terug in Milaan en hadden we al zo'n voorgevoel dat Milaan zwaar dood zou zijn op zondag, maar ineens zagen we dat alle winkels open waren en dat iedereeen op straat was. Dus toen was milaan ineens heeel gezellig. Hebben we nog ff wat gegeten voor 35 euro (2 pizza's, 2 voorgerechten en 2 cola)
Maandag ochtend vroeg opgestaan, bus om 10.00 gepakt naar Bergamo. En mark vloog om 12.45 al en ik pas om 16.50 dus ik was weer goed op tijd op vliegveld. Gelukkig was er een shopping centrum tegenover vliegveld, dus mark had ingecheckt en toen hebben we ontbijt gekocht in shopping centrum. Hij is toen meteen weer terug gegaan naar vliegveld en ik ben maar in shoppingcentrum gebleven, want ja je moet toch ergens je tijd doorbrengen.
Gelukkig heb ik na een tijdje rondlopen een gameshop gevonden waar 2 van die consoles stonden om spellen uit te proberen, dus ik was daar wel ff zoet mee, maar ben zo rond half 2/2uur toch maar teruggegaan naar vliegveld en daar gewacht.
De terugweg is ook weer een avontuur. Natuurlijk gaat niets zoals t moet. Had op de heenweg alleen maar handbaggage en die mag niet meer wegen als 10kg en niet groter zijn als 55x40x22cm. Die van mij woog maar 9kg, maar was wel iets groter. Heenweg was t geen probleem, maar op de terug weg vonden ze mn tas ineens te groot en moest ik m in zo'n mandje duwen, want als ie daar niet in past, dan is ie te groot. Ik heb t geprobeerd hem er doorheen te duwen, maar ging niet, dus ik kon 10euro bijbetalen om m als air luggage mee te nemen. En dat kan natuurlijk weer alleen gebeuren met credit card. EN die heb ik niet. Had ik toevallig wel een smsje met credit card info van die papa nog in mn tel stond, maar mn tel was leeg. Maar omdat ik paar dagen geleden 10x heb geprobeerd om Justin Timberlake kaartjes te betalen met dat nummer, kon ik m uit mn hoofd. Dus ben aangesloten in de rij, 20 min gewacht. En in de rij naast mij stond een kerel en toen hij na 20 min aan de beurt was werd er doodleuk een bordje 'gesloten' voor zn neus neergezet.haha...toen kon ie bij ons achteraan sluiten. En na 5 min ging die balie weer open en stormde iedereen daarheen en stond ie weer achteraaan...haha. Er zijn dus ook mensen die t slechter hebben...:)
Uiteindelijk heb ik die baggage nog kunnen betalen met mn pinpas en kon ik toch nog zonder problemen mee.
Eenmaal aangekomen in Bratislava om 18.15 kon ik nog tot 20.35 wachten totdat ik de bus kon nemen naar wenen. Al met al heeeel lang onderweg geweest en niet eens zo heel veel gereisd. Om 22.45 was ik eindelijk thuis.

Dat is "in t kort" mijn lange weekend milaan.
Helaas kan ik op deze site nu ff nog niet veel foto"s plaatsen, dus voor de foto's, check

ciao

• 15 November 2006 - 00:30

Dennis:

Rory op reis altijd lachuh. Heb het geld van de kaartjes aan je zus meegegeven voor je vader. Ciao